Безплатна доставка   |   30 дневен срок за връщане

Често задавани въпроси

Какво представлява eyerim?

eyerim е лесен за използване онлайн магазин, продаващ маркови дизайнерски очила, слънчеви очила, диоптрични очила и очила за сняг.

Нашата цел е да предложим „всичко под един покрив“. От вечните любимци, като Ray-Ban, до ръчно изработени колекции от независими производители, от функционални спортни рамки, до изключителни дизайнерски шедьоври.

eyerim предлага безплатна доставка за всички страни на ЕС. Благодарение на нашата политика за връщане в рамките на 30 дни можете да пазарувате без риск. Всички наши продукти са 100% автентични и се предлагат с 2-годишна гаранция.

Защо да пазарувате очила онлайн?

Пазаруването на очила онлайн е едновременно безопасно и изключително удобно. Но най-важното е, че закупуването на дизайнерски слънчеви очила и диоптрични очила в eyerim е 60% по-евтино, в сравнение с продаваните в магазините.

Освен това, магазините не могат да предложат такъв широк асортимент като нашия електронен магазин eyerim. Дори най-големите офлайн магазини обикновено поддържат на склад до 500 чифта. eyerim продава хиляди продукти, които се актуализират ежедневно, така че никога да не пропуснете най-новите колекции.

Как мога да платя?
 • Кредитна карта / Дебитна карта - приемаме Visa, MasterCard
 • BitCoin - ние сме млади и изобретателни. Ето защо приемаме водещата в света цифрова валута!
 • Наложен платеж

Онлайн плащанията в eyerim са светкавично бързи и абсолютно безопасни. Всички транзакции се обработват през шифрован портал за плащани и използваме водещи в индустрията система за защита и за предпазване от измама.

След като направите поръчка, ще получите потвърдителен имейл и бележка за транзакцията.

Дали очилата са автентични?

Да, без никакво съмнение.

Всички продукти, продавани от eyerim са 100% оригинални. Всеки един чифт очила се изпраща в неговата оригинална опаковка, заедно с всички аксесоари. Ако производителят предлага сертификат за оригиналност на даден продукт, той винаги задължително се включва като част от пратката.

eyerim е официален дистрибутор на Ray-Ban и всички останали марки, предлагани на нашия сайт. Ние работим директно с лидерите на пазара на очила като Luxottica или Safilo, които произвеждат марки като Ray-Ban, Oakley, Prada, Tommy Hilfiger, Michael Kors и много други, повече от десетилетие в Италия. Научете повече.

Освен това нашият екип се грижи за очите на хората в цяла Европа повече от 3 години и това, ние вярваме нямаше да бъде възможно ако ви предлагахме фалшиви стоки, нали?  В eyerim работим здраво за да предоставим на 100% удовлетворение и обещаваме нищо друго освен качество, високи стандартни и отлично обслужване на всички наши клиенти.

Как мога да разбера дали очилата ще ми отиват?

Познаването само на няколко основни правила прави избора на подходящия чифт вълнуващ и безпроблемен.

eyerim предлага различни филтри за търсене, за да стесни избора, но най-важният фактор е да знаете формата на лицето си:

Кръглите лица обикновено са толкова широки, колкото и дълги със заоблена линия на челюстта и заоблени скули. Бузите са пълни и по-широки от челото. Препоръчваме квадратни рамки.

Квадратните лица имат скули, чело и линия на челюстта с една и съща щирина. Можете да изпробвате кръгли рамки, овални рамки or рамки от тип „котешко око“, които да омекотят челюстта. Ако търсите правоъгълна рамка, нека тя има заоблени ръбове.

Ако лицето Ви е по-дълго, отколкото широко (имате високо чело, високи скули и заоблена линия на челюстта), трябва да изпробвате рамки с максимално покритие на стъклата. Рамките с уголемен размер са перфектен избор за Вас. Това ще направи лицето ви да изглежда по-широко и ще помогне да се скъси дължината му.

Лицатас форма на сърце, известни още като триъгълни лица, се характеризират с широко чело и малка челюст. Трябва да се ориентирате към квадратни рамки или правоъгълни рамки,за да се балансира лицето. Кръглите и овални рамки също са подходящи за такъв тип лице.

Овалните лица имат скули, които са малко по-широки от челото и челюстта и напомнят формата на яйце. Овалните лица се считат за перфектната форма и могат да носят повечето стилове рамки. Имате свободата да експериментирате с различни форми. Размерът е важен фактор.

Не забравяйте, че ако имате технически въпрос или се нуждаете от съвет, винаги можете да ни потърсите kontakt@eyerim.bg

Очилата с гаранция ли се предлагат?

Да, eyerim предлага собствена 2-годишна гаранция за всички продукти.

Всеки производител дефинира гаранцията по собствен начин. Някои марки предлагат просто 6 месечна гаранция, а други достигат до 24 месеца. Има хиляди различни условия, дефиниции и географски ограничения. Ние от eyerim искаме да свалим от Вас този товар. Ето защо предлагаме собствена 2-годишна гаранция - без допълнителни условия.

Гаранцията покрива всички дефекти при производството* без изключение. Гаранцията не покрива повреди в рамките или стъклата, причинени от ежедневното износване и напукване (т.е. драскотини) и повреди, причинени от неправилното използване на продукта, или при инциденти.

За да прецените дали дефектът се покрива от гаранцията, ни изпратете снимка и описание на проблема на kontakt@eyerim.bg и ще Ви потърсим.

* Производствените дефекти са повреди, възникнали в процеса на производство и несъответствия със стандартите на производителя, установени за определен продукт (дефектни панти, обезцветяване и др). Производствените дефекти не включват дефекти в дизайна, които са по-скоро атрибути на дизайна на продукта, а не на производствения процес.

Как да се грижа за очилата?

Първокласните слънчеви очила, диоптричните очила и очилата за сняг изискват внимателно третиране.

Неправилните грижи могат да доведат до напукване на стъклата, което да пречи на зрението Ви. Най-лесният начин да предотвратите повреди е винаги да съхранявате очилата в защитната кутия.

За почистване използвайте мека кърпа и течен почистващ препарат за очила или предварително навлажнени салфетки за очила. Никога не използвайте кърпички, хартиени салфетки или облекло, тъй като остатъците от прах и влакната могат да причинят надраскване. Освен това избягвайте да използвате сапун, шампоан, домакински препарати за почистване и особено препарати за почистване на стъкло. Те могат да съдържат агресивни вещества, които да разтворят покритието на стъклата.

Как да разпозная фалшивите слънчеви очила?

Фалшификатите представляват фалшиви реплики, продавани с намерение да се използва стойността на имитирания продукт.

Докато фалшивите часовници или чанти носят малък риск за клиента, фалшивите слънчеви очила могат да бъдат изключително опасни. Направени от евтини материали, рядко отговарят на стандартите за безопасност и обикновено нямат покритие, което да защитава очите от вредните UV лъчения. Носенето на фалшиви очила често е по-лошо за очите, отколкото въобще да не носите очила.

В работата на eyerim е заложен стремежът към съвършенство. Всички продукти, които се продават на нашия уебсайт са автентични, произведени предимно в Италия (Ray-Ban, Prada, Persol,...) или в САЩ (Oakley) и използват съвременна технология за стъкла, която „изтрива“ 100% от вредните UV лъчи.

Пазаруването в eyerim гарантира получаване на оригинални продукти.. Ако обаче искате да опитате късмета си на друго място, има няколко общи правила, които можете да следвате:

 • Цена. Марковите слънчеви очила струват цената си. В eyerim опитваме да предложим възможно най-ниската цена. Ако намерите продукт, който е значително по-евтин или изглежда „твърде добър, за да е истински“, е много вероятно да става въпрос за фалшификат.
 • Подробности. Всички оригинални очила са изработени от висококачествени материали при използване на най-усъвършенствани производствени процеси. Пантите на слепоочията обикновено са отлети от едно парче метал. Те трябва да бъдат добре захванати към стъклата. Не залепени или придържани на място с пластмаса. Емблемата на търговската марка от външната страна на слепоочията трябва да бъде гравирана, а не отпечатана.
 • Отпечатване на номера на модела. От вътрешната страна на лявото слепоочие винаги се отпечатва номерът на модела и информация за размера. Размерът на шрифта, разредката или подравняването трябва да бъдат еднакви и да се четат добре, дори при изключително тънките метални рамки, като тези на Ray-Ban Aviator.
 • Боя. Пластмасовите рамки са или изрязани от едно парче органичен ацетат, или инжекционно формовани от предварително оцветена пластмаса. Ако срежете рамката, вътрешният цвят на пластмасата трябва да бъде същия, като външния. Автентичните слънчеви очила никога не се боядисват
 • .
 • Опаковка. Оригиналните очила винаги се доставят в маркова кутия с етикет с баркод, информация за производителя и наименование на модела.
 • Тегло. Когато държите оригинални очила в ръка, ще усетите теглото им. Те се усещат солидни и плътни, а не необикновено леки и чупливи. Ако не могат да предпазят няколко листа от повея на вятъра, вероятно не са оригинални.
 • Стикер. Ако върху стъклата има стикер, не трябва да бъде от обикновен самозалепващ материал, който оставя следи при отлепване. Стикерът трябва да бъде поставен при използване на статично електричество, а не лепило.